hits

Young Global Leaders

Fra mange tusen søkere til 10 finalister. Norske Barbara er en av verdens ti beste lærere. Vinner hun en million dollar?

Å være med og kåre verdens beste lærer, er en av de kjekkeste tingene jeg gjør. I år er det ekstra spennende fordi Norge for første gang er med i racet. I desember skrev jeg om Barbara fra Nannestad som da var valgt ut som en av de 50 finalistene. Nå er hun en av ti! Dette annonserte Bill Gates for verden i går:

Barbara - gratulerer! Dette er rått! Å være lærer er et av de viktigste yrkene man har. Dyktige lærere ser barna og ungdommene, får deres talenter til å spire og fostrer verdensborgere som bygger en bedre verden for oss alle. Noe av det viktigste dagens lærere, skoler og utdanningssystemer kan gjøre er å bygge en skole for fremtiden, som forbereder de unge på morgendagens krav. Finalistene i Global Teacher Prize er alle eksempler på dette.

Vinneren annonseres på Global Educations and Skills Forum i Dubai den 18. mars! Lykke til Barbara!!!!!


 

Finnes verdens beste lærer i Norge? $1M venter!


I 2014 vant Nancie Atwell, og ble hedret av ledere fra hele verden.

 

Skolene har startet, og debatten ruller. Er norske skoler gode nok? Er lærerne dyktige nok? Sanna Sarromaa skapte både sinne og jubel med sitt innlegg "Oss kunnskapsflyktninger" der hun forteller om hvorfor hun flyttet tilbake til Finland for at barna skulle få en bedre utdannelse, men kanskje finnes verdens beste lærer nettopp hos oss?

The Global Teacher Prize refereres til som lærernes nobelpris, og jeg er så heldig å få sitte i Akademiet som skal velge hvem som vinner en million dollar. Ja - du leste rett - en hel million dollar som etter dagens kurs er over 8 millioner kroner. En betydelig sum penger, og en sum som gjør at globale medier setter søkelyset på lærerne og hvor utrolig viktige gode lærere er for våre barn og fremtiden.

Ti spente finalister venter på kåringen av verdens beste lærer under seremonien i Dubai i mars i år.

 

Med The Global Teacher Prize ønsker vi å feire verdens beste lærere. Vi vil øke fokuset på lærerstanden, statusen til yrket og bidra til å sørge for at flere av de aller beste søker seg dit når de velger sin utdannelse. Barna våre fortjener fantastiske lærere, og verden trenger dem!

Bill Clinton introduserte finalistene.

 

Vi leter etter lærer som underviser barn i alderen 5-18 år i grunnskoler over hele verden. Lærere som inspirerer og engasjerer både elevene sine og samfunnet rundt seg. Lærere som har gitt mer enn det som kan forventes for at elever skal trives, spire og vokse seg til å bli sterke, selvsikre og kunnskapsrike mennesker.

usy3ixT0QpA

Den aller første prisen ble utdelt i fjor. Nancie Atwell fra USA vant blant over 5000 kandidater fra 127 land. Atwell underviser i engelsk og har utviklet en metode for lesing og skriving som har stimulert elevene hennes til å lese i snitt over 40 bøker og utforme 21 tekster fordelt på flere titalls sjangre. Hennes evne til å formidle lese og skriveglede til barn er fantastisk inspirerende, og at hele 97% av elevene fortsetter med høyere utdannelse viser at hun lykkes på en fantastisk måte!  

Kanskje finnes verdens beste lærer i Norge? Du kan nominere deg selv eller en fantastisk lærer du kjenner. Søknadsfristen er 10. Oktober.