hits

oktober 2017

Finnes verdens beste lærer i Norge? $1M til vinneren

De siste tre årene har jeg hatt et verv får tårene til å trille av glede og gir meg fornyet tro på både verden og fremtiden vår. Nå nærmer den tiden seg igjen der jeg skal være med på å velge hvem som vinner prisen som verdens beste lærer 2018. Finnes han eller hun i Norge? Det er fire dager igjen å nominere, og vinneren får 1 MILLION DOLLAR.

Jeg sitter i Akademiet til Varkey Foundation sin Global Teacher Prize. Å få være med i arbeidet med å finne verdens beste lærer er ikke mindre en en stor glede - og et stort ansvar. Det finnes så mange fantastiske lærere der ute. Personer som får unge mennesker til å mestre læring, tro på seg selv og finne veien videre i livet. Lærere som ser hvert individ - hvert barn - og får det til å blomstre. Noen jobber under umenneskelige forhold i utviklingsland eller flykningleirer, men klarer likevel å sikre kvalitetsutdanning for de som skal lede verden rundt neste sving. Andre jobber i vestlige vestlige land men i områder der det er krevende å få barna og familiene med, men evner å få eksepsjonelle resultater der andre har gitt opp håpet. Og noen utvikler egne metoder og verktøy som er banebrytende på sine måter.

Å være lærer er et av de viktigste yrkene som finnes. Et yrke som mange plasser har mistet den statusen det fortjener å ha. Dette var utgangspunktet da Global Teacher Prize ble grunnlagt i 2014. Yrkets status må heves, og vi må feire alle de fantastiske lærerne som finnes!

Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg får være med i dette arbeidet. Den 8. oktober er fristen for nominasjoner ute, og antall norske lærere nominert de tre siste årene kan telles på en hånd. Så - hiv dere rundt! Nominer deg selv, eller nominer en lærer du setter høyt. Dette er Nobelprisen innen utdanning. En million dollar er noe å ta med hjem, men viktigst av alt er fokuset på og feiringen av alle fantastiske lærere der ute!

Nominasjonene kan sendes inn her. Og så måtte jeg jo snufse litt når jeg så videoen under for n'te gang. Er ikke dette fantastisk???