hits

juni 2014

- Jeg handler KUN online!

I Norge handlet jeg nesten aldri online. Portoen var for dyr (oftest begge veier), bestilte jeg noe fra utlandet måtte jeg betale toll selv etter kun et par hundrelapper, stresset med å hente på postkontoret innenfor åpningstiden var tidkrevende og leveringstiden var lang.

Her i USA handler jeg mer eller mindre bare online. AMAZON! Jeg elsker Amazon! Alt jeg trenger eller ønsker meg tilgjengelig på samme sted, porto inkludert for alle "prime" kunder, og alle varer levert på dørstokken innen et par dager. FedEx og jeg har blitt gode venner :)

Håper på enklere nettshopping i Norge før jeg flytter hjem! Handler du online?

 

 

 

 

 

Idag kobler vi bSafe opp mot alarmsentraler og vektere

Er utrolig glad for endelig å kunne fortelle om bSafe med direktetilgang på alarmsentraler og vektere i HELE NORGE!

Det er rett før midnatt i USA og jeg har akkurat sendt ut pressemeldingen under. Nå er jeg spent på å se hvordan denne nye tjenesten tas imot. Vi er først i verden med å tilby en ekte sikkerhetstjeneste på mobil, og jeg er utrolig stolt av den løsningen vi har utviklet. Å enkelt kunne slå alarm uansett hvor du befinner deg og vite at du ikke trenger å si et pip men at profesjonelle alarmstyrker vet hvem du er, hvor du er og hva som skjer er helt unikt. Dette er "the Uber of safety"!

Må finne køya her i Junaiten, men i morgen skal jeg skrive litt mer om hva som skjer videre og hvordan bSafe kan redde liv. Visste dere forresten at vi siden begynnelsen av april har ligget på topplisten over de mest nedlastede appene i India? bSafe tas i bruk over alt :)

 


Pressemelding:

Nå kan du få din egen sikkerhetsvakt i lommen

Oslo / Palo Alto, 27. Juni 2014:

bSafe er verdens mest brukte personlige trygghetsapp. Fra og med  i dag er det ikke bare venner og familie som varsles hvis du trenger hjelp. Nå kobles bSafe opp mot en døgnbemannet alarmsentral og vektertjenester i hele Norge.

- Jeg er stolt og glad over å endelig kunne presentere bSafe Premium. Dette er en utvikling som er i tråd med tiden. Stadig flere installerer boligalarm og beskytter eiendelene sine, ofte på kostbare måter. Nå kan de beskytte seg selv til en drøy 50-lapp i måneden. Det er fantastisk at teknologien muliggjør dette, og vi vet at dette vil redde flere liv, forteller bSafe gründer Silje Vallestad.

bSafe Premium

bSafe Premium kan tas i bruk av alle som har en smarttelefon. Til bare 59,- kroner per måned vil du være tilknyttet en alarmsentral og vektertjenester døgnet rundt - året rundt. Når en alarm utløses, vil alarmen bli behandlet av profesjonelle operatører ved alarmstasjonen. Avhengig av brukerens posisjon, situasjon og hvem som befinner seg nærmest alarmen, iverksettes hjelp og bistand som er tilpasset situasjonen.

- Med bSafe utløser du alarmen med ett klikk. Å ringe 112, 110 eller 113 , vente på svar og deretter måtte oppgi hvem, hvor og hva er ikke lengre nødvendig. Med ett klikk vet alarmstasjonen hvem de får alarm fra og hvor du befinner deg. bSafe sender GPS-posisjonen så lenge alarmen er aktiv, og i tillegg et videoopptak fra situasjonen. Dette øker kvaliteten på identifikasjon og verifisering av hendelsen. Alt skjer på en gang! Det var dette vi ville løse da vi utviklet bSafe, og dette har vi nå løst sammen med sikkerhetsselskapet Safe4 Security Group, forteller Vallestad.

For alle

bSafe er en tjeneste for alle. Familier, tenåringer, studenter, kvinner, menn, eldre, alenearbeidene - listen er lang.

- Opprinnelig ble bSafe utviklet med tanke på unge kvinner, men brukerne har vist oss at markedet er mye større og behovet mye bredere. Vi har menn som bruker bSafe når de trener, hjemmeboende eldre som bruker bSafe som trygghetsalarm, kvinner som bruker bSafe når de går alene og alenearbeidere som bruker bSafe på jobb. bSafe er virkelig for alle, og behovet er økende, forteller Vallestad.

Ekte sikkerhet

Mens venner og familie kan sove, og ikke våkne av en alarm som utløses midt på natten, sover aldri alarmsentralen. bSafe er koblet opp mot Safe4 Security Group sin profesjonelle alarmsentral, og redningstjenester leveres over hele landet:  

  • Alle alarmsituasjoner håndteres, og du får hjelp uansett hvilken situasjon du befinner deg i. Har du kollidert, skadet deg med sykkel, hatt en ulykke i skogen eller føler deg redd eller engstelig? Sikkerhetspersonalet ved alarmstasjon har mange års erfaring med å motta, behandle og håndtere ulike alarmsituasjoner.
  • Alarmstasjonen kan motta alarmer fra hele verden, og det eksisterer globale avtaler med de største sikkerhetsaktørene i markedet.
  •  Avtales med nasjonale sikkerhetspartnere sikrer leveranse av vektertjenester som dekker hele Norge.

- Vi er stolte av dette partnerskapet. Safe4 er ett utspring fra verdens største sikkerhetsselskap G4S og samtlige ansatte har lang og bred erfaring fra sikkerhetsmarkedet. Å koble teknologiske løsninger mot sikkerhetstjenester ligger i kjernen av alt vi gjør, og bSafe er en spennende løsning som vi er glade for å kunne lansere sammen med Bipper, forteller Bjørge Kraft, adm. direktør i Safe4 Security Group AS. - Vi ser et stort potensiale, og vil lansere løsningen for det internasjonale publikumet.

Norge først ut

Norge er første land ut for lansering av bSafe Premium, mens Sverige, India og USA følger etter.

- Målsettingen er å kunne tilby bSafe koblet mot alarmsentraler og vektertjenester i flere land i løpet av 2015, og har mange gode partnerskapsdiskusjoner på gang. Alle både fortjener og trenger den ekstra sikkerheten bSafe Premium kan tilby, avslutter bSafe gründer Silje Vallestad

Last ned bSafe her: Apple:   www.AppStore.com/bSafe

Android:  www.getbsafe.com/u

 


For mer informasjon: http://premium.getbsafe.com/no/

 
Aldri mer middagslaging!"Pling" piper det fra mobilen min. "Kokken er snart ferdig med å lage middagen din. Om ikke lenge står maten på bordet." Jeg tar meg i å smile. Ferdig middag levert på døren etter selvbestemt ukesmeny og med sunne og lokale ingredienser, er fantastisk deilig. Som 24/7 jobbende gründer og mor til tre aktive barn på 8, 10 og 13, går dagene ofte for fort. Å lage middag var et gigantisk stressmoment før. Hele prosessen med å planlegge måltider, handle inn og deretter kokkelere, passet ikke min timeplan. For å være helt ærlig er jeg ikke en spesielt god kokk heller. Min mann er langt bedre, men etter at han begynte å jobbe igjen etter å ha vært hjemme med ungene det første året etter at vi flyttet til USA, ble tidspresset stort i alle ender. Vi bestemte oss for å "outsource" alle de gjøremål vi kunne for å kunne ha fullt fokus på ungene i den ledige tiden. Middagslaging var ett av disse.

"Ping" piper det igjen. Det første pipet var signalet mitt om at det var på tide å pakke sammen på kontoret og bevege meg hjemover. Vel hjemme kommer ping nummer to: "Forbered smaksløkene. Maten blir snart servert!". Få minutter etterpå ringer det på døren og Gobble?s sjåfør står klar med to papirposer i hendene. På papirlapper festet på posene står alle familiemedlemmenes navn med dagens valgte retter skrevet. Vi kunne i teorien ha valgt ulike retter til alle, men norsk tradisjon tilsier av vi spiser det samme og vi spiser sammen - og da gjør vi det her også. I dag står Chef Paige's Maple Roasted Chicken With Pan Seared Brussel Sprouts på menyen. Tidligere denne uken har vi gaflet i oss Chef Melanie's Korean Beef And Noodles, Chef Andy's Barbecue Turkey Meatballs And Mashed Potatoes og Chef Ron's Chicken Pad Thai. Super kvalitet på alt, god smak og levert på døren hver dag innenfor et angitt tidsintervall som jeg bestemmer. Fantastisk!

Da vi flyttet til USA høsten 2012 var ikke tilbud som dette tilgjengelig. Flere selskaper som kjører hjem råvarer med oppskrifter (likt den norske aktøren Rett Hjem) hadde etablert seg, men det fantes ikke noen andre tilbud for å få ferdiglaget sunn middagsmat levert på døren enn de take-out tjenestene som fantes på de lokale restaurantene. Og de færreste av disse hadde utkjøring som et tilbud. Våren 2014 har flere selskaper etablert seg for å tilby mat levert på døren på enkleste mulige måte. For oss var det ikke spesielt interessant å få råvarene levert på døren og lage maten selv - det forsøkte vi i Norge og det sparte oss ikke for spesielt mye tid. Vi ønsket god og sunn mat ferdig forberedt levert på døren.

Selskapet Munchery testet vi ut først, og kvalitetsmessig sett er de nok best. Med fantastiske retter forberedt av lokale gourmet kokker spiste familien både nydelige forretter og hovedretter til en helt akseptabel pris. Ulempen var at man måtte huske å bestille mat hver dag, og i min travle hverdag gitt det i glemmeboken. Resultatet ble sultne og sutrede unger, og pizza hentet på den lokale pizzeriaen rett over veien. Gobble derimot tilbyr abonnementer. Hver helg får vi tilsendt forslag til ukesmeny per mail - de foreslåtte rettene til hvert familiemedlem er basert på smakspreferansene oppgitt da vi opprettet en brukerkonto - og vi kan enten akseptere ukesmenyen som den er, eller endre den. Vi har valgt å abonnere på middag levert på døren fire dager i uken mens eldstemann lager mat den siste dagen. I helgene er det fortsatt mor - eller helst far - som kokkelerer.

"Ping" piper det igjen fra mobilen. "Håper maten smakte. Har du noe å utsette på dagens middag må du gi beskjed." Mette og fornøyde er vi alle sammen, og det var til og med mat nok til overs til at vi kan spise rester til lunch.I Silicon Valley
Om Matselskaper i Silicon Valley
Gobble ble startet i Palo Alto i 2010, og relanserte tilbudet i vår etter å ha snudd opp ned på business modellen fra å være en markedsplass for lokale kokker med et on-demand tilbud for familier til å jobbe med et mindre antall kokker i eget kjøkken etter en abonnementsbasert modell. Selskapet har i følge CrunchBase kun hentet inn $1.2M. Selskapet leverer middagsmat i et begrenset område i Silicon Valley. Munchery er Gobble?s største konkurrent. Selskapet ble stiftet sent i 2011 og lanserte i 2012. Selskapet har så langt hentet inn om lag $34M, hvor siste pott på $24M ble hentet inn i april i år. Selskapet opererer i Silicon Valley, og skal nå ekspandere til Seattle. Blue Apron, en USA variant av Rett Hjem, hentet nylig inn $50M til en verdsetting på $500M, mens Sprig er et annet nystartet selskap i San Fransisco som har hevet seg på ferdigmiddagsbølgen. De ble etablert våren 2013, og har så langt hentet inn $11.7M. Flere teknologiselskaper innen matsektoren finner dere her

 

Om Blogger
Silicon Valley er verdens teknologimetropol, og her bor den norske gründeren Silje Vallestad. I bloggen deler hun det siste nye av tjenester og duppedingser. Hvis ting slår an i Silicon Valley, er sjansen stor for at dette er morgendagen også i Norge. Silje er gründeren bak den personlige trygghetsappen bSafe som er en av verdens mest brukte trygghetsapper. Følg hennes liv i Silicon Valley i Nettavisen.
"You are on my list!"Jeg var på fest i går. En ganske typisk privat Palo Alto / Silicon Valley fest egentlig. Det var på ingen måte business som stod i sentrum for sammenkomsten - dette var en ren vennefest der verten inviterte 50+ venner - men i en by som i all hovedsak huser VC sjefer, tech sjefer og tech gründere blir også en slik fest en networking event.

En av gjestene jeg stod lenge og pratet med var en anerkjent Venture Capitalist. Å pitche business på private fester er jeg alltid forsiktig med, men praten kom naturlig nok inn på bSafe etterhvert uansett.

"bSafe?" spurte han. "Where have I heard about bSafe?". Dette er en mann som pitches nye ideer minst et titalls ganger om dagen. Jeg foreslo at det kanskje var under en event i San Francisco for en tid tilbake der jeg var "Fire Side Chat" gjesten og han satt i panelet for pitch konkurransen senere på kvelden (jeg var ikke med i den), men han var tydelig på at det ikke var der. "No - I have heard bSafe spoken about a lot lately." Han åpnet mobilen og fant frem notatet sitt der han lister selskaper og personer han vil sjekke ut, og midt på skjermen står det "bSafe You" med store bokstaver. "You are on my list! That's why!" sier han - og vi avtaler at vi skal møtes for å snakke business. Konen og jeg skal treffes for å snakke om kvinner, business og forskjellene mellom Norge og USA. Networking og vennskap mikses fort sammen i Palo Alto, og jeg liker at det er slik!

At bSafe står på listen hos i alle fall én kjent venture capitalist i Silicon Valley er ikke mindre enn ganske kult! Vi har ikke vært på noen fundraising turne her borte - rett og slett fordi vi som norskregistrert selskap vil falle utenfor mandatet til omlag 90% av de - og at bSafe begynner å dukke opp i samtaler forteller meg at ting er i ferd med å skje.

I løpet av de siste to månedene har nesten 60 millioner dollar blitt investert i apper som retter seg mot å forbedre trygghet. Omlag 50 millioner dollar gikk til Life360 - et selskap som er svært godt posisjonert innen familiekommunikasjon og lokalisering og skal ta tjenesten inn i trygghetssegmentet sammen med en strategisk partner, og i underkant at 10 millioner dollar gikk til et nytt selskap selskap (LiveSafe) som lanserte sin beta app i fjor sommer og nå skal skalere. LiveSafe har trygghet på college campuser i USA som sin nisje, og bSafe har både sterkere teknologi, flere titalls tusen flere brukere og langt raskere vekst enn dette selskapet. Med nesten 50 millioner norske kroner på bok er det klart at de nå er langt bedre skodd enn oss for å bygge, men vi har tatt noen store grep etter vår kapitalinnsprøytning før jul som setter oss i en posisjon vi ikke har vært i før. I tillegg har vi i flere uker ligget på topplistene over de mest nedlastede "lifestyle" appene i både Norge, Sverige og India, og forventer enda raskere vekst med noen grep vi tar nå for å bedre prosessen for registrering og invitasjon av venner.  

Vi er klare - og jeg tror timingen er veldig, veldig rett nå!

 

Fra Silicon Valley

 

Om Blogger

Silicon Valley er verdens teknologimetropol, og her bor den norske gründeren Silje Vallestad. I bloggen deler hun det siste nye av tjenester og duppedingser. Hvis ting slår an i Silicon Valley, er sjansen stor for at dette er morgendagen også i Norge. Silje er gründeren bak den personlige trygghetsappen bSafe som er en av verdens mest brukte trygghetsapper. Følg hennes liv i Silicon Valley i Nettavisen.
Jeg vet alltid vilket rasshøl jeg setter meg inn i bilen til!

I går blogget jeg om hvordan Uber gir meg en privatsjåfør på mobilen, og idag våkner jeg til Stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde sitt blogginnlegg om Uber gjengitt i TV2 med headingen "Jeg vet ikke hvilket rasshøl jeg setter meg inn i bilen til".

Men det vet jeg! Jeg vet alltid hvem jeg setter meg inn i bilen til allerede før bilen kommer. Hver gang jeg setter meg inn i en bil - for her i USA tar jeg aldri taxi. Jeg bestiller Uber - vet jeg hvem som kjører meg. Ikke bare vet jeg hva han eller hun heter, men jeg ser et bilde, jeg ser registreringsnummer og modell, jeg kan kontakte sjåføren per sms eller telefon, og jeg ser vedkommendes rating fra andre pasasjerer. Alle som kjører Uber blir bedt om å gi sjåføren rating. De får faktisk ikke bestille en ny tur før de har gitt sjåføren av den forrige turen fra 1-5 stjerner.

En gang ga jeg en sjåfør 3 stjerner. Jeg var ikke helt fornøyd. Sjåføren rotet med adresser både til og fra, og jeg kom for sent dit jeg skulle. To timer etterpå var Uber på telefonen for å spørre meg om min opplevelse. Som kunde ble jeg godt ivaretatt. Dette var kundeservice!
Føler jeg meg trygg i taxi i Norge? Ofte, men på ingen måte alltid. Jeg har flere ganger brukt bSafe for å la venner følge meg når jeg sitter i en taxi i Norge - rett og slett fordi jeg ikke føler meg trygg. 

Føler jeg meg trygg i en Uber? Alltid! 

Til og begynne med kjørte jeg bare Uber Black (limoutgaven). Det var kun Uber Black som eksisterte når jeg flyttet hit, og opplevelsen av både service og trygghet i Uber Black både var og er fantastisk. Nå eksisterer flere Uber-klasser der Uber X er billig varianten som egentlig kan sies å være pirat taxier satt i system. Nå kjører jeg nesten bare Uber X, og jeg føler meg like trygg i disse privatbilene som jeg gjør i Uber Black.

Kunnskap om hvem som kjører deg og at du legger igjen spor gir trygghet! Med Uber vet jeg hvem sjåføren er og at folk rundt meg lett kan finne ut av det. Jeg vet at hele turen spores. Jeg vet at hele turen med alle detaljer - kart med reisen merket, tidspunkt, sjåfør etc - sendes på mail til meg så fort den er avsluttet.

Jeg bruker Uber til kjøring av mine barn. Så trygg føler jeg meg, og det er mange som meg kan Uber sjåfører fortelle! Jeg har ikke noe problem med å bestille en Uber for å hente barna mine på skolen eller kjøre dem til en event. Når mannen er bortreist og billøse meg er alenemamme har jeg ved noen anledninger brukt Uber til å hente min sønn på 8 år og kjørte han til kontoret mitt. Når tenåringsdatteren skal på skoledans, er det Uber som kjører henne og venninnene.

Hvorfor? Fordi jeg stoler på Uber! Jeg føler meg trygg i Uber og føler meg trygg på at Uber tar vare på det aller viktigste jeg har. Og så kan jeg jo sitte der jeg er og følge bilen meter for meter på vei til kontoret eller dansen. Og DET er deilig det!#Uber #apps #teknologi #kuletjenester #SiliconValley #trygghet #taxi

 

Fra Silicon Valley

 

Om Blogger

Silicon Valley er verdens teknologimetropol, og her bor den norske gründeren Silje Vallestad. I bloggen deler hun det siste nye av tjenester og duppedingser. Hvis ting slår an i Silicon Valley, er sjansen stor for at dette er morgendagen også i Norge. Silje er gründeren bak den personlige trygghetsappen bSafe som er en av verdens mest brukte trygghetsapper. Følg hennes liv i Silicon Valley i Nettavisen.

 
 

En privatsjåfør på mobilenJeg har ikke lappen... I Norge gikk det overraskende bra å komme seg rundt ettersom kollektivtilbudet fungerte. Her i USA er det håpløst. Noen få strekninger har gode tilbud - i Palo Alto kjører gratisbusser rundt kontinuerlig etter faste ruter mellom 07 og 16:30, og mellom Palo Alto og San Francisco går det hurtigtog frem til klokken 23 hver dag - men uten om disse rutene og innenfor disse tidsperiodene, er det svært begrenset med kollektivtilbud. Taxier finnes, men bestillingssystemene er gammeldagse, kvitteringer finnes ikke, og tips (15-20%) skal legges på regningen.

Men det var før Uber!

Jeg prøvde Uber første gang i New York i juni 2012 da jeg deltok på en f.ounders konferanse i verdensmetropolen. Uber gründer Travis Kalanick ga alle oss deltagerne et Uber gavekort på $50, og jeg var solgt. En mer fantastisk reiseopplevelse skal man lete lenge etter! Hvis man laster ned Uber app?en og registrerer seg, får man opp et kart med alle tilgjengelige biler i nærheten når man åpner appen. Et tastetrykk senere har du bestilt bil direkte til din lokasjon, og sekunder etter får du melding om at bil er på vei, hvor langt unna den er, hvem som kjører og med direktetilgang på å ringe eller tekste sjåføren. På kartet kan du følge bilens kjøretur mot deg (ganske praktisk hvis du for eksempel bare må fikse sminen før den ankommer), og innen få minutter stopper en svart limousin av typen Lincoln towncar foran deg, sjåføren åpner døren, du setter deg inn, åpner en flaske vann (som står tilgjengelig for deg) og gir beskjed om hvor du skal. Vel fremme takker du for turen og forlater bilen. Betalingen skjer automatisk med kredittkortet du har registrert og kvittering sendes per mail. Ofte er en Uber reise rimeligere enn taxi.


Sommeren 2012 var det kun limoer som ble tilbudt, mens kunder i dag kan velge mellom Uber Black (limo), SUV black, Uber X (vanlig personbil av ulike typer) og Uber XL (rimeligere 7-9 seters biler). Enkelte distanser har fastpris (for eksempel til og fra flyplassene i området og mellom de ulike byene), mens mindre reiser innen et område går på taksameteret. Uansett hvilken bil du velger, er bestillings- og reiseopplevelsen med Uber fantastisk. Det er enkelt, kontant- og kortfritt, og tilbyr fantastisk service. Ubers slogan er "Your private driver", og det er virkelig det Uber tilbyr meg. Uansett hvor jeg er eller situasjon kan jeg bare åpne Uber appen på mobilen, og innen kort tid er en bil på plass.

Akkurat nå er familien min på vei til Norge. Med en voksen, tre barn og masse bagasje ble en Uber XL bestilt. Perfekt for familietransport, og også i disse står typisk vann og litt snacks tilgjengelig for pasasjerene. Som vanlig vet jeg hvem sjåføren er, hans/hennes rating og hvilken bil som kjøres. Som vanlig kan jeg følge bilen frem til huset, men nå kan jeg også sitte hjemme og følge familien helt frem til flyplassen. For få minutter siden fikk jeg kvitteringen for turen på mail. Det er enkelt, trygt og - avhengig av valget av bil - også ganske billig!#Uber #apps #teknologi #kuletjenester #SiliconValley

 

Fra Silicon Valley 
Om Uber

Uber ble etablert i San Francisco i mars 2009, og lanserte i samme by i Juni 2010. Siden oppstart har selskapet hentet inn svimlende 1,5 MILLIARDER DOLLAR (ikke kroner), og sies å nå verdsettes til ca 18 milliarder dollar (eller omlag 100 milliarder kroner). Veien fra oppstart til take-off var som for de fleste selskaper også noe kronglete for Uber, men backet med millioner av dollar av sterke investorer i området som hadde tid til å investere i markedsføring og sponsing for å posisjonere selskapet, har Uber klart å posisjonere seg, ikke bare lokalt men internasjonalt, som taxibransjens største utfordrer. I dag tilbyr Uber biler i 38 land og over 100 byer. I Skandinavia er det kun folk i Stockholm som kan glede seg over denne fantastiske tjenesten. Ser vi den i Norge snart?


Om blogger

Silicon Valley er verdens teknologimetropol. Det er her morgendagens duppedingser og tjenester skapes, og det er hit tusenvis av nye teknologi start-ups fra hele verden valfarter hvert år i jakten på å bli den neste Apple, Facebook, YouTube, Google eller Twitter. I hjertet av Silicon Valley, i den lille byen Palo Alto som er hjemby for både Stanford , HP og Facebook, bor norske Silje Vallestad. I denne bloggen deler hun det siste nye av tjenester og duppedingser. Hvis ting slår an i Silicon Valley, er sjansen stor for at dette er morgendagen også i Norge.

Silje er gründeren bak den personlige trygghetsappen bSafe som er den mest brukte trygghetsappen i verden. Personlig trygghet er en ny nisje, men det var også alle de tjenestene som i dag er store for kort tid siden. Følg hennes liv i Silicon Valley i Nettavisen.