hits

Livet

Naken på NRK P2

I vår ble jeg spurt av NRK om å lage et radioprogram om meg og livet mitt. Så gøy, tenkte jeg. Det kan jeg ikke si nei til! Litt naiv rundt hvordan prosessen med å lage et slikt program ville bli. Jeg fikk få rammer og kunne fokusere på det jeg ville, men redaktøren min ønsket at det skulle være et personlig program som kunne røre noe i folk.

Prosessen med å lage manus var krevende - både på godt og vondt. En time kan fremstå lenge, men når du skal velge ut historier og finne en rød tråd som binder dem sammen er det ikke alltid lett. Resultatet ble et program om det å drømme og satse, og om det å aldri gi seg. Jeg deler oppturer og nedturer gjennom utvalgte historier fra livet mitt; Om reisen min hjem til Dalai Lama som 19 åring, om å lande investeringer fra Hollywood celebriteter og om å bygge tech-selskaper og satse stort internasjonalt, men jeg forteller også om det å brenne så hardt at jeg brant ut og om hvordan alvorlig sykdom fikk meg til å tenke på livet på en litt annen måte enn før.

Å fortelle så åpent om erfaringer og følelser oppleves nakent, og så avkledd som jeg følte meg da programmet gikk på eteren første gang har jeg sjelden gjort. Hvordan ville lytterne ta imot dette? Venner og familie? Det var ikke alt jeg delte i programmet de kjente til fra før. Men SMSer og mail fra kjente og ukjente lyttere viste meg at det er behov for at man deler mer. Ikke mer av det glossy bildet av livet sitt - det deler folk flest mer enn nok av gjennom lekre bilder med filter på instagram og bloggposter om hvor bra alt er. Men mer av de ekte og råere sidene ved livet. Alt er ikke alltid like enkelt. Det som ser perfekt ut utenfra er kanskje ikke helt så fantastisk i virkeligheten.

Mange har fortalt meg at de tok programet til sitt hjerte fordi det løftet dem opp når de nå selv går gjennom tøffere perioder. Andre har vært der, og ble minnet på at de fant veien opp igjen. Og mange har spurt om jeg ikke kan dele mer. Programet gir noen historier, men det er mange mange igjen - og hver dag blir det flere.

Livet er fort for travelt til at jeg har tid til å skrive blogg, men jeg skal gjøre et forsøk. Hør gjerne på programmet og fortell meg hva du tenker om det, og så kommer det flere historier etterhvert.

Beste hilsen

Silje