hits

bSafe

Jeg redder liv!I dag skriver TV2 om bSafe. TV2 hjelper deg har sammen med tre jenter og en gruppe eksperter testet de tre mest brukte trygghetsappene på markedet - Watch Over Me, Companion og bSafe - og min app bSafe vurderes som den beste. Jeg siterer:

"Den siste appen i denne testen, bSafe gav både jentene og ekspertene den tilliten de følte var nødvendig å få fra en trygghesapp. 

- bSafe gir deg tillit til at den gjør det den skal i en situasjon der du har behov for den, fordi den fungerer slår Grønli fast."

Bildet er fra TV2 / TV2 Hjelper Deg

Slik feedback varmer gründersjelen! I flere år har jeg og en fantastisk gruppe mennesker jobbet med å utvikle, videreutvikle og levere den beste trygghetsappen på markedet. Vi var først ute. Vi tråkket opp nye stier. Vi investerte i solid teknologi.

Idag kan jeg med hånden på hjertet og rak rygg si at vi har den teknisk beste, mest komplette og sikreste trygghetsappen på markedet. At TV2 bekrefter dette er hyggelig.

Noe TV2 ikke nevnte er at vi i Norge også tilbyr bSafe koblet opp med profesjonelle sikkerhetsselskaper. Hvis du utløser alarmen, har vi i samarbeid med Safe4 Security Group døgnbemannede sentraler som responderer og sender hjelp til deg innen kort tid. Prisen er ikke høyere enn et ukeblad. Samme type proff-løsning leverer vi også i Johannesburg i Sør Afrika der bevæpnede vakter rykker ut hvis du utløser alarmen. Denne typen profesjonelle tjenester er enda i startgropen internasjonalt, men i tråd med det skiftet vi ser innen app-økonomien der app'er er redskaper for å få andre tjenester og ikke bare teknologi.

Bildet er fra TV2 / TV2 Hjelper Deg

Veien hit har ikke vært lett, og den har kostet langt mer enn vi har tjent - rent økonomisk. Det koster å utvikle og drifte tekniske løsninger. bSafe er ikke bare en app, men en tjeneste der vi har personer på 24/7 for å sikre sikker drift og support. Når du leverer sikkerhet kan du ikke risikere at servere faller ned, at apper ikke oppgraderes til nye operativsystemer eller at bugs ikke fikses raskt. Et team står bak for å levere trygghet til deg og dine hver dag!

I Finansavisen for nesten et år siden prydet jeg coveret med tittelen "Bipper Flopper". Økonomisk sett har vi definitivt ikke fått det til. Vi er ikke alene der (dessverre). Flere av de største appene i verden sliter med å tjene penger. Ta Snapchat for eksempel. I fjor tjente de beskjedne $3.1M og gikk $128M i tap. Når man ser den summen i sammenheng med at de er verdsatt til $20B og har hentet inn $1.2B (nesten 10 milliarder kroner) i funding, er det tydelig at de sliter med å gjøre brukere til penger. Det er gjengs for de aller fleste app´er. Jeg tror vi står foran store endringer innen app-økonomien.

Ja - vi har feilet økonomisk, men ikke produktmessig. Vi er størst innen vår nisje - en nisje som fortsatt er veldig liten men som er i vekst. Og - viktigst av alt - vi redder liv. Hver dag får vi mails fra fornøyde brukere, og ofte forteller brukere oss sine bSafe historier. Norske Stian falt 5 meter og ble reddet av bSafe. Han fortalte oss at han ikke hadde vært i livet i dag hvis det ikke var for bSafe. Kvinner mailer oss og forteller om hvordan bSafe forhindret overfall og kidnappinger, og selskaper kontakter oss og forteller at de bruker bSafe på arbeidsplassen. Forrige uke fikk jeg en mail fra en kvinne som skrev dette:

My heart could never express to you the profound gratefulness I have for the bSafe creators and staff.  Your creative wisdom and perfection of technology saved my life - literally!

After having dinner with a group of pastor friends, one of the men offered to drive me to my vehicle located a couple of blocks away.  I accepted.  However, he no intentions on taking me to my car.  It did not take long for me to realize I was in very serious danger.

A couple weeks before, a precious friend had me install your app on my phone and in the moments sitting in the passenger seat of that speeding vehicle two things crossed my mind:  my children being motherless and how can I get to my phone to activate the bSafe app!

Eventually, I was able to activate your bSafe app and notified my friend.  Though I couldn't talk, she could hear and called the authorities.  Because of your attention to the details and commitment to keeping people safe, they were able to find me.

Thank you comes nowhere near to what mine and my family's hearts feel.

Gratefully yours,
(name)


Dette er ikke økonomisk suksess, men det er suksess på så mange andre områder. bSafe redder liv! Jeg er evig takknemlig for at teamet og investorene har gjort dette mulig. Dere redder liv! 

-----
Tittelen ble valgt i god tabloid ånd og med en betydelig bismak. Det er ikke et jeg, men et VI. Jeg er kun en brikke i dette spillet. Takk til dere!

 

Alle vet hvor du erFor et døgn!

Jeg landet bagasjeløs i Norge i går kveld etter 16 timer på reisefot fra San Francisco, stilte til intervju hos den Amerikanske ambassaden i formiddag for å fornye visum og avsluttet dagen som gjest hos Sommertid på Aker Brygge for å diskutere GPS-lokalisering av barn. Nå sitter jeg på et fly til Vestlandet for å tilbringe tid med familie, og gleder meg uendelig til å se barna mine igjen.

Det siste jeg gjorde før jeg boardet flyet var å sjekke bSafe som kunne fortelle meg at min mann allerede var på plass på Flesland for å plukke meg opp, og at barna befinner seg lengre sør på Vestlandet hos min far. På samme måte som jeg kan se hvor de er, kan de se hvor jeg er. Og på samme måte jeg kan skru av lokasjonsdelingen med dem og andre personer i mitt bSafe nettverk, kan de også gjøre seg selv usynlig. For meg gir teknologi en mulighet til både å øke trygghet og nærhet, men det betyr ikke at GPS posisjonering eller overvåking er en enkelt debatt med en enhetlig konklusjon.

Sist jeg var del av denne debatten var høsten 2010 da selskapet mitt lanserte et mobilkontrollverktøy for foreldre sammen med Tele2. Tele2 Bipper ga foreldre mulighet til å definere grenser for hvordan barna skulle kunne bruke mobiltelefonen, utstyrte barna med en enkel mobilbasert trygghetsalarm og ga foreldre mulighet til å lokalisere barna sine mobiler. For fire år siden hadde ikke barn smartmobiler med nettilgang og et uendelig antall apps. Verken Snapchat eller Instagram fantes, og touchskjerm var forbehold de ytterst få. Den gang dreide det seg om såkalte "feature phones" som ikke en gang hadde GPS antenner, og en enhver posisjonering var i beste fall i kategorien "unøyaktig". Like fullt ble det en enorm debatt. "Barn må få lov til å gjemme seg," ble det ropt. Siden Tele2 Bipper kun anga en radius på typisk 50-200 meter der mobiltelefonen befant seg innenfor syntes jeg hele debatten var ganske avsporet. Bør ikke foreldre vite at barn mellom 6 og 12 år befinner seg innenfor en slik radius? Er det overvåking å vite at mobilen til barnet ditt befinner seg i nabolaget og ikke på skolen? For meg selv og mange andre foreldre sparte i alle fall denne posisjoneringen oss for timer med leting etter barns mobiler ettersom man i alle fall visste hvilket område man skulle lete i, og frarøvet definitivt ikke barnet muligheten til å kunne gjemme seg under en busk uten å bli funnet.

I dag i 2014 posisjoneres du døgnet rundt. Av mobiloperatøren din, Google, Apple, Facebook, Instagram, SnapChat - og et uendelig antall andre apper. Du geotagger bildene du deler og statusoppdateringene dine. Du legger igjen GPS spor uansett hvor du ferdes, og du deler ofte - bevisst eller ubevisst - posisjonen din med både kjente og ukjente gjennom ulike aktiviteter online. Husker du saken fra august 2012 da Norges aviser plasserte Kronprinsessens sønn på coveret med titler som Slår sikkerhetsalarm: Kongelig privatinfo fløt fritt på nettet? Marius hadde begynt å bruke Instagram og delte bilder fra privatlivet med lokasjon tilknyttet. "En risiko for rikets sikkerhet," ble det sagt. Selv tenkte jeg vel så mye på at Kronprinsessen var veldig heldig som faktisk ble gjort oppmerksom av media på at sønnen brukte Instagram og ikke hadde skjult identitet eller posisjon. Hvilke vanlige foreldre er det som er så heldige å få hjelp til å oppdage dette? Det er ikke lett å være forelder i en digital hverdag der hva som er "pop" endres fort og stadig mer informasjon deles.

Vet du egentlig hvem som vet hvor ditt barn befinner seg?

På en merkelig måte synes de fleste av oss i 2014 å ha akseptert at vi deler lokasjonen vår. Vi er muligens ikke 100% bevisste på at vi faktisk gjør nettopp dette hele tiden, mens vi andre ganger gjør det med åpne øyne når vi poster på Facebook, Instagram eller andre sosiale medier. Vi liker det ikke, men vi har akseptert at både fremmede personer og store selskaper vet hvor vi befinner oss. Gjennom media har vi hørt historier om hvordan nettopp disse sporene har hjulpet politiet i kriminalsaker, og jeg tror at det gir oss en trygghet å vite at det finnes spor som kan graves frem ved behov. Vi deler kontinuerlig posisjon med fremmede og verden, men like fullt skremmes og vemmes mange av tanken på å dele posisjon med sine aller nærmeste. Barna har rett på privatliv! Vi har rett på privatliv!

Er privatlivet en prikk på et kart? For meg omhandler privatlivet blikk, ord og følelser, i langt, langt større grad enn lengdegrad og breddegrad. Samtidig er jeg helt enig i at det er uetisk og galt å spore personer som ikke er kjent med eller aksepterer dette. Å dele lokasjon må være frivillig, og her må det være opp til foreldre og barn, ektefeller, venner og familie å snakke om og bestemme seg for hva man selv er komfortabel med. Av den grunn var det selvsagt i utviklingen av bSafe at lokasjonsdeling skulle være frivillig. Hvis du har valgt å være usynlig i dine bSafe-venners kart er det kun ved aktiv bruk av alarm eller andre trygghetsfunksjoner som Følg Meg eller Jeg er Her at du deler posisjon.

På veldig mange områder tror jeg foreldre på 80 og 90 tallet visste langt mer om hva barna holdt på med og hvor de befant seg enn dagens foreldre gjør. Da jeg var ung forholdt jeg og mine venner oss til klokken, avtaler og beskjeder. Jeg ga beskjed om hvor jeg gikk og var hjemme innen fristen. Det var konsekvenser ved å ikke holde avtaler eller gi beskjed - nettopp fordi det skapte uro. Det skjønte jeg. Det skjønte alle.

I dag er tiden i stor grad fleksibel, og avtaler er ofte cirka-avtaler. I en verden der kommunikasjon ikke går fra hus til hus men fra individ til individ - og oftest et individ i bevegelse - er dette mulig. Tenk over spørsmålet "Hvor er du?". Dette spørsmålet fantes ikke før mobiltelefonen. Dette er et spørsmål av den moderne tid.

Teknologi er verken positivt, negativt eller nøytralt. Til syvende og sist er det et spørsmål om hvordan man bruker teknologien og hvilke intensjoner man har. Teknologi kan øke trygghet, bedre helse og redde liv. Jeg vet at bSafe har gjort dette allerede. Men teknologi kan også brukes på måter som er ekstreme overtramp mot privatpersoner. Vi lever i en periode av teknologisk kaos. Fremover er det viktig å fokusere på åpenhet og bevissthet rundt hvordan tjenester fungerer og hvilke reservasjonsmuligheter som finnes. Spesielt står barn i en sårbar posisjon.


På norsk jord :)


 


 

Idag kobler vi bSafe opp mot alarmsentraler og vektere

Er utrolig glad for endelig å kunne fortelle om bSafe med direktetilgang på alarmsentraler og vektere i HELE NORGE!

Det er rett før midnatt i USA og jeg har akkurat sendt ut pressemeldingen under. Nå er jeg spent på å se hvordan denne nye tjenesten tas imot. Vi er først i verden med å tilby en ekte sikkerhetstjeneste på mobil, og jeg er utrolig stolt av den løsningen vi har utviklet. Å enkelt kunne slå alarm uansett hvor du befinner deg og vite at du ikke trenger å si et pip men at profesjonelle alarmstyrker vet hvem du er, hvor du er og hva som skjer er helt unikt. Dette er "the Uber of safety"!

Må finne køya her i Junaiten, men i morgen skal jeg skrive litt mer om hva som skjer videre og hvordan bSafe kan redde liv. Visste dere forresten at vi siden begynnelsen av april har ligget på topplisten over de mest nedlastede appene i India? bSafe tas i bruk over alt :)

 


Pressemelding:

Nå kan du få din egen sikkerhetsvakt i lommen

Oslo / Palo Alto, 27. Juni 2014:

bSafe er verdens mest brukte personlige trygghetsapp. Fra og med  i dag er det ikke bare venner og familie som varsles hvis du trenger hjelp. Nå kobles bSafe opp mot en døgnbemannet alarmsentral og vektertjenester i hele Norge.

- Jeg er stolt og glad over å endelig kunne presentere bSafe Premium. Dette er en utvikling som er i tråd med tiden. Stadig flere installerer boligalarm og beskytter eiendelene sine, ofte på kostbare måter. Nå kan de beskytte seg selv til en drøy 50-lapp i måneden. Det er fantastisk at teknologien muliggjør dette, og vi vet at dette vil redde flere liv, forteller bSafe gründer Silje Vallestad.

bSafe Premium

bSafe Premium kan tas i bruk av alle som har en smarttelefon. Til bare 59,- kroner per måned vil du være tilknyttet en alarmsentral og vektertjenester døgnet rundt - året rundt. Når en alarm utløses, vil alarmen bli behandlet av profesjonelle operatører ved alarmstasjonen. Avhengig av brukerens posisjon, situasjon og hvem som befinner seg nærmest alarmen, iverksettes hjelp og bistand som er tilpasset situasjonen.

- Med bSafe utløser du alarmen med ett klikk. Å ringe 112, 110 eller 113 , vente på svar og deretter måtte oppgi hvem, hvor og hva er ikke lengre nødvendig. Med ett klikk vet alarmstasjonen hvem de får alarm fra og hvor du befinner deg. bSafe sender GPS-posisjonen så lenge alarmen er aktiv, og i tillegg et videoopptak fra situasjonen. Dette øker kvaliteten på identifikasjon og verifisering av hendelsen. Alt skjer på en gang! Det var dette vi ville løse da vi utviklet bSafe, og dette har vi nå løst sammen med sikkerhetsselskapet Safe4 Security Group, forteller Vallestad.

For alle

bSafe er en tjeneste for alle. Familier, tenåringer, studenter, kvinner, menn, eldre, alenearbeidene - listen er lang.

- Opprinnelig ble bSafe utviklet med tanke på unge kvinner, men brukerne har vist oss at markedet er mye større og behovet mye bredere. Vi har menn som bruker bSafe når de trener, hjemmeboende eldre som bruker bSafe som trygghetsalarm, kvinner som bruker bSafe når de går alene og alenearbeidere som bruker bSafe på jobb. bSafe er virkelig for alle, og behovet er økende, forteller Vallestad.

Ekte sikkerhet

Mens venner og familie kan sove, og ikke våkne av en alarm som utløses midt på natten, sover aldri alarmsentralen. bSafe er koblet opp mot Safe4 Security Group sin profesjonelle alarmsentral, og redningstjenester leveres over hele landet:  

  • Alle alarmsituasjoner håndteres, og du får hjelp uansett hvilken situasjon du befinner deg i. Har du kollidert, skadet deg med sykkel, hatt en ulykke i skogen eller føler deg redd eller engstelig? Sikkerhetspersonalet ved alarmstasjon har mange års erfaring med å motta, behandle og håndtere ulike alarmsituasjoner.
  • Alarmstasjonen kan motta alarmer fra hele verden, og det eksisterer globale avtaler med de største sikkerhetsaktørene i markedet.
  •  Avtales med nasjonale sikkerhetspartnere sikrer leveranse av vektertjenester som dekker hele Norge.

- Vi er stolte av dette partnerskapet. Safe4 er ett utspring fra verdens største sikkerhetsselskap G4S og samtlige ansatte har lang og bred erfaring fra sikkerhetsmarkedet. Å koble teknologiske løsninger mot sikkerhetstjenester ligger i kjernen av alt vi gjør, og bSafe er en spennende løsning som vi er glade for å kunne lansere sammen med Bipper, forteller Bjørge Kraft, adm. direktør i Safe4 Security Group AS. - Vi ser et stort potensiale, og vil lansere løsningen for det internasjonale publikumet.

Norge først ut

Norge er første land ut for lansering av bSafe Premium, mens Sverige, India og USA følger etter.

- Målsettingen er å kunne tilby bSafe koblet mot alarmsentraler og vektertjenester i flere land i løpet av 2015, og har mange gode partnerskapsdiskusjoner på gang. Alle både fortjener og trenger den ekstra sikkerheten bSafe Premium kan tilby, avslutter bSafe gründer Silje Vallestad

Last ned bSafe her: Apple:   www.AppStore.com/bSafe

Android:  www.getbsafe.com/u

 


For mer informasjon: http://premium.getbsafe.com/no/